5 Bulan

Nak tnya.. 5 bulan da rasa ke beby gerak.? Knp sy xrasa pn ye.. Pastu rasa cramp je bwah perut ni..

18 Balas

Normal sis.. Nanti dah 28w baru betul2 rasa tendangan n pergerakkan baby.. Saya sebelum 28weeks pun Kadang2 risau baby bergerak smooth n jarang.. Bila dah cukup 28w, baby punya active tu sampai timbul2 bila dia bergerak.. Cuma sis kena selalu alert jela dengan pergerakkan baby walaupun belum sampai 28w..

Biasa kalau anak first mmg tak dapat beza gerakan tu baby or angin, sbb sy dulu masa 1st preggy 6bln lebih baru sy dapat rasa gerakan dr baby 😅 tp selepas preggy balik yg ke2 baru 4 bln dah rasa gerakan halus, sbb dah tahu bezakan angin dgn gerakan baby

Normally 5 bulan dh boleh rasa baby gerak tu bahkan siap gerak2 lg permukaan perut kita bila baby kick. Sepatutnya baby dh aktif sgt dh tu... M b sis rasa cramp kt bawah perut tu tanda baby stress @ baby mengeras. Sis 1st preggy ke?

Berapa weeks tu? Biasanya start 16 weeks dah rasa. Ikut orang juga. Lain2. Usap usap la perut tu. Saya sendiri 20 weeks baru rasa betul2. Sebelum tu mungkin sis rasa denyut atau golak2 sikit

Berap week? Ank first ni kdang ibu2 tak dapat nak beza baby gerak or angin.. tapi klau dah nurse suruh start kira pergerakkan tu kena alert la..

18w dh rasa .tp normal ank first lambt rasa pergerakan tu ..krem tu pun normal lah klu x berlarutan dlm 1jam ..sekali sekala normal pd akk..

Sy lain plak sis..dri usia 16 week dia aktif smpai usia 18 week ni tendangan dia kuat asyik gerak haha happy je

Sama la..still belum ada repons bgerak..dah nak msuk 20week..still positive ✌️😁

ikutt ketebalan perut kot . 4bulan biase nyee da bole rase daa baby gerak gerak tapi halus jee .

saya baru nak masuk 5 bulan dah rasa baby kick siap bercakap lagi suruh dia kick sis