Risau

Hai mommy2 swmua.. Nak tanya..sy 25 minggu.. Biasanya hari2 rasa beby gerak.. Cuma 1hari 2 ni xrasa.. Normal ke?

11 Balas

Sis ade wt keje penat sngt kee. Kdng mommy penat sngt pon ank kurang gerak mcm sy haa. Pstu klo sy rehat bru bby tendang blek. Klo sis ragu2 baik pegi scan kt klinik and cek jntung bby.

Kalau rasa baby kurang gerak, cuba rehat dan baring sambil monitor pergerakan baby. Boleh juga cuba minum air sejuk. Kalau masih macam tu, lebih baik segera ke hospital

25w sptutnye gerakkn bby dlm prt dh smkin lancar..try dlu mnum ais dan gosk prt ibu..liht respnd cmne..klu xde tindkbls sgera ke klink@hspitl bdekatan..

Klu x grak Cuba minum air sejuk gosok2 perut dh ckp ngan baby.. Klu still xgrk g hospital terus

25minggu dah mula rasa pergerakan...kalau ragu2 g jee hospital sis...jgn dibiar kn..

Kalau 1 hari tak rasa baby bergerak better ke hospital

Tty mkn aiskrim xpun goncang sikit perut tu...

xnormal...pegi hospital terus sis

X normal pergi hosp check sis

Xnormal . Just gi hospital