Susu Kehamilan

Nak tanye kalau baru 6 week boleh ker amalkan susu kehamilan ? taktahu sangat sebab baru mengandungkan anak first . Mintak pendapat semua yee ?

33 Balas

dulu sy minum HL, dutchlady, annum, similac smua naik berat bdn mendadak even mkn smua balanced.. so stop smua tu.. skrg minum susu kambing Juna je.. alhamdulillah berat smua maintain 🤗

5y ago

Minggu ke berapa boleh start minum susu kambing..?

Boleh sis..saya pn ada tye doc dia ckp boleh minum da selain mkn acid folid,susu pn mmbantu jgk.. Saya pn xtahu nak plih susu apa yg bagus..saya tyedoc, Doc suggest kn enfamama..

Susu elok untuk preggy mom tapi kalau nak pilih susu pregnant cari yg kurang gula.. takot diabetic plak.. lagi elok kalau mnom susu hL, dutchlady yg dekat pasaran

Ada yg kata anmum susu ibu tu. Gula tinggi. Nurse pun tak recommend minum susu anmum. Saya pulak minum susu HL coklat 😁. Sbb tak boleh masuk had pure susu

5y ago

Boleh..abis kan je ..syg kalau buang kn

Boleh sis. Lebih baik minum awal sbb time mengandung ni kita perlukan kalsium yg lebih tp kena pandai pilih susu sis. Kdg2 susu pun boleh sangkut GDM. 😬

Apa2 jenis susu pun blh diminum, xde masalah. Ikut selera tekak masing2 😁😁 Xde istilah minum susu ni buat baby jd besar la apa la. Yg penting kawal gula.

5y ago

Betul2 👍🏻

Pakar pemakan ibu mengandung Penh bg tau X kisah minum Susu apepon wlupn bukan Susu khas ibu mengandung sbb khasiat Sama je...

minum susu biasa je sis sbb susu ibu tuk ibu mngndung ni tulis kat packaging low sugar tp bila minum manis nyer... 😂

5y ago

Contohnya anmum. Tak boleh telan langsung dgn rasanya tu. Hidu jak nak muntah.

Boleh dah sis nak amalkan susu. Sis mintak sample susu ibu dulu. Kalau takleh masuk tekak takde la membazir.

5y ago

Samaaa

Sebelum mengandung pun boleh. Masa trimester pertama selalu org loya. Kalau xloya boleh minum susu