week 36 day 6

nak tanye adakah bengkak kaki tanda nak bersalin awal? start bengkak semalam. sebab saya nak kena prepare apa2 yg patut. ?

4 Balas

Tu nama nya edema..or sembab kaki.. Mungkin berdiri lama.. Kaki selalu ke letak ke bawah even duduk.. So.bila duduk ambik alas yg boleh support kaki tu tggi.. Mlm masa tidur.. letak bantal utk tggikan kaki dri paras bdn .. Jgn kangkang lak..jdi lain nnti🀣

bengkak kaki slh stu petanda ibu nak.bersalin dah. tapi.kena tgok jugak ada contraction atau tak heheh

5y ago

okey.. terima kasih sharing experience.. itu lah contraction belum lg.. kaki da bengkak da.. 🀣

Byk berjalan or berdiri ke? Sy pun pernah bengkak masa 28week..

Kaki bgkk time tdr lapik bntal ,