KAKI BENGKAK #36 MINGGU

Assalamualaikum. Nak tanye,ada tak sesiapa sini yang pernah atau tengah alami bengkak kaki? Sy 36 minggu,dah mula bengkak. Rasa tak selesa nak jalan,nak solat. Tau tak sebab apa bengkak kaki? Banyak jalan atau sebab banyak duduk? Macam mana nak bagi surutkan bengkak kaki ye? Share tips sikit. Terima kasih ☺

11 Balas

Time tidur tinggikan kaki dgn bantal.. org tua2 ckp kalau kaki asyik bengkak hati2 sb tu tanda nak beranak jgk.. tp wallahu a'lamm xtahu nk ckp.. hehe sy pon sllu kaki bengkak bila duk dlm kete lama-lama dr jb - kelate, berdiri lama time keje.. huhu

4y ago

Tu lah. Kelmarin balik kg,jalan jem. Lama duk dalam kereta,esok pagi tengok kaki bengkak pulak. Alhamdulillah petang ni dah surut sikit. Boleh jalan dengan selesa n solat dengan selesa. ☺

Sy bengkak kaki masa 34 minggu.memang mcm kaki ape tah.cube tinggikan pun x jalan.tp ade tips lain yg boleh gune mcm rendam kaki dlm air suam,kurgkan minuman berkafein dan elak duduk atau diri terlalu lama

4y ago

Terima kasih sis. Share tips. ❤

alaskn kaki tinggi buat senaman ringan , sya bengkak dri awal 30weeks lg smpai skrng tak surut pula tu selepar ssh nak pakai , lgpn membuang nak memcangkung 🤣 rasa nak tercabut kaki tp kena tahan juga dugaan .

4y ago

Sy 2 Kali seminggu mesti berjalan exercise kat taman. Tapi ok je. Bila balik kg kelmarin,duk dalam dalam kereta,esoknya kaki bengkak. Huhuhu. Alhamdulillah petang ni nampak surut dah. ☺

Sllunye bengkak kaki ni sbb xbyk prgerakkan.. klu nk kurangkn, tido letak bantal kt kaki.. tinggikn kaki tu.. pstu bykkn senaman kaki.. sy mse prgnnt 36week..bengkak, sy buat smue tu hnye 2hri je bengkak..

4y ago

Alhamdulillah dah ok. Sehari dua je.cz baru2 ni balik kg,jalan jem. Duduk lama dalam kereta. Skrg dah ok,dah blh berjalan n solat dengan selesa ☺

Saya start 17mnggu dah bengkak kaki.. sy tido pakai stoking pas tu tinggikan kaki tu.. alhamdulillah pagi tu dah surut pun.. kalau jalan bnyk duduk banyak bengkak balik..

4y ago

Terima kasih sis share tips. ❤

Sy start bengkak kaki dr 5bln pregnant lg..skrg dah 39w dan nurse ckp Bengkak agk teruk. Dgn berat makin bertmbh. Doakan urusan bersalin sy dipermudahkan..☺️

4y ago

Semoga dipermudahkan sis. Jaga diri ❤

Sy pun pernah alaminya.. nk tdur pakai stokin dan tinggikan kaki..time solat kalau sakit nk sujud.. boleh solat dduk ya.. boleh google cara yg betul..

4y ago

Alhamdulillah dah ok sis.sehari dua je. Cz duduk lama dalam kereta baru2 ni jem blk kg. Skrg Alhamdulillah kaki dah x bengkak,dah blh jalan & solat dengan selesa ☺

Saya pon 36 week jga.. kaki saya pon bengkak sekarang nie.. masa anak pertama ngn kedua tak de.. yg ketiga nie bengkak memg xselesa sgt

4y ago

Semoga dipermudahkan sis. Kadang2 Tak tau sebab apa bengkak. Tapi petang tadi Alhamdulillah dah surut bengkak. ☺

Wlaikumslm sy bengkak Dr 36w smapai lah skrg nak 39w dah kejap ok, kejap bengkak, bengkak bukan calang2🙄

Sy 36week xprnah LG rse kaki bengkak..smua org preggy mmg Akan Alamo kaki bengkak ke

4y ago

Setengah orang akan alami kaki bengkak. Ni alhamdulillah dah mula surut sikit,selesa sikit nak jalan n solat. ☺