Minum air gula

Pengalaman saya minum air gula. Air tu takla sepekat gula yg dicairkan dalam periuk sehingga berwarna brown. Tu baru gula pekat. Air gula hospital tu tak manis sgt dan air dia suam. Boleh je minum sekali ngap. Sbb kita mmg dh haus dan lapar berpuasa sebelum minum air gula. Bersyukur la sbb dh basahkan tekak dgn air gula tu. Lps minum air gula, nurse advise boleh minum air kosong shj sehingga darah yg kedua diambil. Jadi, tak perlu la sampai minta didoakan bagai sebelum minum air gula macam mau pg beranak. Aduhaiiii. Annoying. Sedangkan gula2 berketul2 boleh hisap sehari.

2 Balas

Sy pn kne minum air gula sbb berat hri ni timbanh naik 3kg..then nurse tnye bila nk mnum air gula ni? Sy ckp ikot nurse la nk bg date bila2.. then nurse gelak die ckp 1st time patient excited nk mnum air gula..hahah sy ckp sy ok je air mnis bkn air yg pahit atau payau..lmbt atau cpt kne mnum jga.. dlu msa ank 1st pn sy pnah mnum so far ok je xde truk pn rse nye..sy pn pelik knpe org tkot sgt nk mnum air gula..

Lega bce statement sis.. Sy ni 19hb nty mnum air gula, tp sy mnum air gula kat spital avisena bkn kat kkia.. xtau laa rase cmne sbb org ckp kat privet ng kkia lain rase air gula nye.. Ank first n second xde pun mnum air gula.. Preggy no3 ni plak yg kena mnum.. Redha jek laa. Huhuu..