Assalammualaikum.

Nak tanyalah Mummy2 dekat sini... Saya risau anak sy setahun 2bulan masih belum pandai cakap... Selalu budak pandai bercakap sebut perkataan ma, pa, su bila ek......

14 Balas

Anak prtama sy skrg umr sthun 7 bln...msih blom pndai brckap lg..skdar pggl bu bi mcm tuh jew...tp dia mmahami apa yg sy ckap..cth: kalau sy sruh amik ssuatu bnda..sruh dia buat ssuatu..dia faham dan dia buat..kalau sy sbut nama dia..dia akn angkat tgn smbil snyum..kalau dia nk susu..dia akn amik btol susu dan bkas susu sruh sy buat...😊