bby tk boleh sebut ma ma

hai semua. bayi sy prem 31w..bulan ni dia dh masuk setahun dh. dia masih belum boleh sebut ma ma. sy perlu risau ke? sy byk juga bercakap dn ulang2 perkataan dgn dia. #ingintahu

2 Balas

Mungkin dia lambat perkembangannya , Takapa cuba sahaja sehingga dia boleh & ajuk setiap perkataan u bila disebut ✨ . Macam mak saya mengasuh anak orang dalam usia 4,5,6 tahun kebanyakannya takbole bercakap & mak saya cuba asuh mereka bercakap bercakap sampai laa usia dorang sudah 7tahun alhamdulilah boleh dah bercakap . Jadinya bukan takbole cuma lambat tapi kite laaa kena rajin bercakap dengan anak anak supaya dorang petahhh 🥰