Kantung Kosong?

Hello Nak tanya..ada tak ibu2 sni yg pernah mengalami kantung kosong.. saya hari tu masa scan 5minggu doktor cakap fetal echo seen.. repeat scan 8minggu (18/10/2019) doktor scan kantung kosong pulak.. huhu.. doktor terus refer sy ke hospital.. doktor kat hospital pulak cakap kantung memang kosong dan perlu cuci.. tapi saya tak ready lagi, so doktor kat hospital tu bg tempoh 2minggu 30/10/2019 nanti.. tapi semalam sy try pergi scan kat klinik private, doktor cakap dalam kantung saya ada samar2 putih. ada sesiapa bole cerita kan pengalaman/ advice utk kes saya ni? saya berharap sangat ada keajaiban..

6 Balas

I pernah lalui jgk sis. Received good news on 5w. Tapi 2w lepas tuh kantung kosong pula. Tak nmpk baby tuh. Risau sgt2, sbb SIL I pernah lalui perkara yg Sama Dan berakhir dgn silent miscarriage. Tapi doc tuh bagi I smgt, doc suruh I tggu 2w lpas tuh. Dan baby I nmpk dah. Nak jgk yakin I pegi scan 3D. Skrg I dah masuk 2nd trimester 🥰

saya pun pernah mcm tu sis .. masa 6week bleeding,,doc ckp ada nmpk janin bru nk membentuk .. time 7week scan lg tngok kantung kosong n xberbentuk bulat .. 3hari lepas tu ,, bleeding n sakit perut .. mlm tu jugak keluar sendiri kantung tu ..

5minggu mmng kantung still kosong sis.. saya sendiri pun masi kosong tapi 10minggu da ada jantung da...

Hi sis.. Try pegi scan 3D.. Jelas sgt..sy scan masa 8w, mmg semua nmpk..

4y ago

Amin in syaa Allah

Ye sis..sy pnh tjdi sebegitu.kandungan dh masuk 3bulan.bharap punya la bharap baby sihat tp sekali pegi klinik jumpa nurse,nurse tekan perut utk cek.dh siap trus blik n singgah tesco.tgh2 jln tiba2 terasa mcm sesuatu keluar mcm darah haid.p cek kt toilet,Allahu darah seumpama gel yg keluar.p blik klinik tdi igtkan sbb nurse tu tekan kuat sgt perut sy,p scan kt doktor,memg kantung dh xjdi.refer hospital besar,janin memg dh xjdi.doktor bg msa 2mgu utk kntung kluar sdri klauu x kna cuci.dlm hati xnk kna cuci.alhamdulillah 3hri slpas tu kluar abes dgn sdri nye.sedih punya la sedih tp dh nk buat mcm mna dh xda rezeki.alhamdulillah skrg pregnant lg 6bulan dh🤗sis byk kn bergerak tp kna jaga2 jgk sbb klau sy,time kantung nk kluar tu memg sakit giler2

Saya pon scan kantung kosong. Samar2 putih tu maksud dia baby dah jatuh kt bawah. Kandungan tak jadi orang kata. Baby belom ada heartbeart. Sis tuam air panas dekat rahim sis. Inshaa Allah benda tu akan jatuh sendiri tanpa d&c. Jangan sedih okay maybe bukan rezeki.