Bersalin Normal Or Bedah

Nak tanya yg ade pengalaman. Mane lebih sakit bersalin, bedah atau normal? . Sbb ni 1st time bersalin bedah. Anak 1st n 2nd normal.. 10 tahun jarak... Sbb kali ni mmg kena, bedah sbb masalah mata pecah mase meneran.. Harap boleh membantu

5 Balas

Bersalin normal ofcos sakit tapi cepat sembuh. Tapi klu czer tak sakit masa bersalin cuma rasa sakit after bersalin sbb tak dpt gerak byk dlm 2 minggu pertama then luka dlmn amik masa yg lama utk sembuh. Masa ni semua urusan nk lampinkan baby, mandikan baby etc kena bantuan sepenuhnya dr suami @ confinement lady. Tambah lg, tak boleh angkat yg berat sbb akan rasa ngilu dlm perut & kena jarakkan kehamilan juga

klu ikut pengalaman sy, czer lagi sakit dari normal. czer pergerakan kita sgt rumit, nk bgn duduk dari katil sakit... klu normal sakitnya sekejap. lepas 3 hari dah blh jalan mcm biasa. klu czer seminggu pun agak susah nk bgn duduk.

1.Klu bersalin normal tu skit kontraksi je dgn jahitan tu, lps tu 2 bulan mcm tu dah sembuh dah luka luar dlm 2.klu operate dia rasa skit lepas bersalin dn mungkin 10 thun akn dtg masih rase ngilu lgi.

Ala.. masa meneran sis pejam mata kah? Mmg bedah ja la tu, doc x nk ambil risiko

Mata pecah? Maksudnya?

5y ago

Mata kene penyakit misteri. Kornea meletup.. 8 tahun lepas mata kanan.. Tahun lepas mata kiri. Mata kiri dah buat transplan. Mata kanan kene tangguh sbb pregnant lepas 10 tahun