bersalin normal selepas bedah

ada tak sesiapa di sini ada pengalaman anak pertama bersalin bedah dan anak kedua dapat bersalin normal? saya sudah 37week dan doktor tanya mau bersalin normal atau bedah sebab anak pertama dulu bedah kerana baby hampir lemas. saya minta cuba bersalin normal dulu.doktor pakar minta saya sain surat tanggung risiko bersalin normal.adakah perkara biasa mesti sain surat macam itu?rasa takut lah pula.

8 Balas

sy ada pengalaman baby 1st czer, kedua normal...jarak dekat. 1st baby 10bulan sy pregnant yg no 2. masa bersalin normal kat putrajaya.. xde sign surat apa² pun.. doctor mmg suruh normal dulu.. alhamdulillah dpt bersalin normal..

4y ago

Sis ada apa2 amalan tak sbg persediaan nak bersalin normal? Sbb sy pun jarak mcm sis. Harap sgt dapat normal jika Allah izinkan.

Sis...sain surat tu mksdnya klu jd apa2 pihak hspital xbertangjwb...sb pilihan sis...mksdnya diorg pn xyakin akn normal..jd apa2 sis xbole salahkn diorg...tapi klu dr normal ke ceser,otu wajib sain surat.....

Saya anak prtama brslin czer.. Anak kedua dpt brsalin normal.. Atas pilihan saya sdri utk cuba bersalin normal.. Tapi takde pulak hospital suruh sain ape2.. Dorang galakkan lagi adelah..

Sy ank ke 6 czer, ank ke 7 due bulan 6 nt dktr bg bersalin normal tp sakit contraction dktr bgtau bg ms 8jam shj, klu lbh dr 8jam xbersalin jgk kna czer lg.. 😓

Saya.. anak 2st bedah..kedua normal.. ok jer sis.. jgn risau yer...

Adik ipar sy 1st preggy czer.. 2nd preggy bersalin normal..

Anak pertama dgn kedua jauh tak beza sis ??