Berpantang

Nak tanya sikit.. Kalau korang first pantang kat mne.. Umah mak mertua or umah mak sendiri.. Saya mmg xde mslh dgn mak mertua.. Tp sy segan.. Tkot nty nk suruh2 pape.. Xselesa.. Saya kalau boleh nk berpantang umah mak sendiri.. Tapi suami berkeras nak suh berpantang umah dia.. Mcm mne ek.. Lgipon tmpt sy pilih berpantang ni ade fmly2 sebelah dia yg berdekatan.. Kalau sy berpantang kat sblah sana..mak sy xde saudara mara.. N mak sy xboleh nk pergi ke tmpt sana.. Klo ikut sy.. Mmg sy lebih suka berpantang dgn mak sendiri.. Sbb kita dgn mak dah terbiasa.. ?

171 Balas

Alhamdulillah, saya prgnt anak 1st..syukur sangat2 dapat persetujuan bsalin & berpantang dekat dengan fmly sendiri.. Lagi selesa dengan ibu & fmly kita sendiri, lagipun memang ibu yang nak jaga sangat2 sebab cucu pertama, & syukur sangat2 ibu mertua,ayh mertua, ipar smua ok..pada mulanya memang suami agak susah nak izin kan,tapi disebabkan memang sy pun sekarang duduk dengan mertua, so suami kata tak apalah bersalin & bpantang umh fmly sy..so sebulan sbelum bsalin suami,hantar balik rumah ibu sy di Klang..sekarang menunggu nak bersalin, In shaa Allah pada 17/8 sy dah masuk wad.. Doa2kan semuanya berjalan lancar & kedua2nya selamat..