Berpantang

Nak tanya sikit.. Kalau korang first pantang kat mne.. Umah mak mertua or umah mak sendiri.. Saya mmg xde mslh dgn mak mertua.. Tp sy segan.. Tkot nty nk suruh2 pape.. Xselesa.. Saya kalau boleh nk berpantang umah mak sendiri.. Tapi suami berkeras nak suh berpantang umah dia.. Mcm mne ek.. Lgipon tmpt sy pilih berpantang ni ade fmly2 sebelah dia yg berdekatan.. Kalau sy berpantang kat sblah sana..mak sy xde saudara mara.. N mak sy xboleh nk pergi ke tmpt sana.. Klo ikut sy.. Mmg sy lebih suka berpantang dgn mak sendiri.. Sbb kita dgn mak dah terbiasa.. ?

171 Balas

Sy first beby jgk bln 9 nty.. pantang rumah mentua d tganu..Alhamdulillah mentua sy mmg baik,dia taw apa sy xska dan apa sy ska..kdag² blik skali skala pon xbg bt pape,tgk jer kt dapur tu..kdag² segan jgk tp nk bt cmner..sy diam jer lha..teman dia kt dapur smbil sembang² jer.. adik² ipar pon baik,xyah sruh pape dorg mmg dah pndai bt keje rumah..kite plak segan pg² bgun rumah dah termop,mknan dah siap,baju dah bsuh,bersidai..kita plak jd segan nk ddok lme².. Mil yg nk sgt pantang kt sne,memandagkn nih cucu ptama dia.. lgpon sy dr lahir mmg dah xde mak dah.. 😊 mgkin sbb tu Allah kurniakan sy mak mentua dn pak mentua yg sgt baik 😊love both of them ❤❤