Berpantang

Nak tanya sikit.. Kalau korang first pantang kat mne.. Umah mak mertua or umah mak sendiri.. Saya mmg xde mslh dgn mak mertua.. Tp sy segan.. Tkot nty nk suruh2 pape.. Xselesa.. Saya kalau boleh nk berpantang umah mak sendiri.. Tapi suami berkeras nak suh berpantang umah dia.. Mcm mne ek.. Lgipon tmpt sy pilih berpantang ni ade fmly2 sebelah dia yg berdekatan.. Kalau sy berpantang kat sblah sana..mak sy xde saudara mara.. N mak sy xboleh nk pergi ke tmpt sana.. Klo ikut sy.. Mmg sy lebih suka berpantang dgn mak sendiri.. Sbb kita dgn mak dah terbiasa.. ?

171 Balas

Sye lebih selesa umah mak mertua.. umah mak ada adk2 lelaki.. smue tido kt ruang tamu, time pantang ank sulung dlu mmg slalu trselak nenen lpas susukan bby.. pastu tido xpasan.. skrg dah alert ckit psal aurat nih, so sye pilih duk ngn mertua.. suami sye ank sulung, ada adk pmpuan sorg je blaja kt Sabah.. so umah tuh ada mak n ayh mertua je.. ayh mertua pun blek krje lewat mlm, blek terus tido.. xde msalah kot.. lgpun umah mak sndri kotor, bela kucing, adk2 smue isap rokok n ada haiwan perosak.. mak sndri xpnah ckp nk jge cucu pun.. sye ada ank2 umo 7,5&3tahun.. yg kcik masih pkai pmpes.. mak sye xlalu nk cuci berak, dia kta nk muntah bau berak budak.. xlalu ktanya.. layanan mak sndri ngn mak mertua pd ank2 pun sye amek kira.. sye ok je mne2, tp kebersihan n keselamatan ank2 sye mmg xbole kompromi.. sye nk yg ikhlas layan n jge ank sye.. soal mkn pkai tido kencing berak dorg pun sye kne pk gk.. so sye rsa umah mak mertua pilihan yg trbaik wt mse nih.. due bulan 11 nnti.. ank no 4.. hrap smue ok.. ☺️☺️💖