Zincofer dan ubat 4 beradik

Hi, nak tanya. Sebelum ni saya makan ubat 4 beradik. Lepas 5 bulan ni nurse tukar ubat kepada Zincofer. Doctor kata kalau saya boleh tahan mual, kena makan 2 biji. Pagi dan malam. Soalan saya : Tak perlu makan folic asid lagi ke ? Cuma bergantung pada ubat Zincofer?

3 Balas

tak perlu sis sebab dalam zincofer tu dah ada folic acid. boleh tgk bahan yg ada dalam zincofer tu kat belakang tablet

3mo ago

terima kasih mommyyyy

jadi 4biji sehari la sis mkn ubat zincofer.. sis ada hb low ke

3mo ago

awak makan kerang, makan banyak sikit sayur. lepastu minum air oren tanpa gula. InsyaAllah. masa mula2 HB sy 10.5 . sy cuba makan kerang rebus. kerang masak sambal. lepastu masa minum ubat sy buat air oren tanpa gula. kita ikhtiar awak.

5288606