ubat Zincofer

Hi..nak tanya kalau dh makan ubat zincofer muntah balik kena makan lagi ke..sebab saya makan 2 biji ubat tu...dulu 1 biji je sekarang misi suruh makan 2....makin mual pula😔

5 Balas

kalau mual maybe tak sesuai ..cuba bgitau nurse mtk tukar ubat lain mcm maltofer perisa coklat ..bgitau je awk muntah bila mkn ubat tu

sy mula mkn yg tu , xboleh jgk masuk ubat tu , jumpa dr tukar mkn iberat , alhamdulillah hb semua ok ..

nurse sy kt salah kalo mkn 2 biji sekali gus. mmg akan muntah. nurse sarankan pg sebiji mlm sebiji....

misi pesan mkan zinkofer klu sakit kepala stop terus pi beli iberet.. sy makan iberet je skrng

muntah lepas berapa minit makan ubat? kalau lebih 30 minit, tak perlu repeat ubat