PERANCANG DEPO

Nak tanya , saya dah suntik depo kali kedua , tapi seminggu selepas depo kedua kali tu saya period dan sehingga ke hari ni dah 2bulan saya masih ada spotting . normal ke tak normal..

4 Balas

tak normal sis 😭😭 kalau bleeding jangan lah dibiarkan lame2 mcm tu. sy dah kena. kalau g kk pon mungkin die akan suruh tukar perancang. mcm sy sendiri sy g klinik swasta beli ubat stop darah. alhamdulillah darah stop. sy g klinik swasta pon sbb kk kate xde penyelesaian. die xde pon suggest nk bg ubat bhenti darah ke g kk swasta ke. sedih sgt mase tu. sy pon tahu sbb search dlm fb ade yg trkena bnde same. klau sis nk tggu appointment lg sbulan kan. nti try la tnye kk ade bg ubat stop darah tak. mcm anak buah sy sndiri, kk bg ubat stop darah n tukar ke pil prncang pon darah x stop juga. tp x sure lah kot lain org lain badan. semoga dipermudahkan urusan sis

5mo ago

Betul. Utk ibu2 yg ada masalah darah xberhenti sebab ambil apa2 pun jenis ubat perancang, korang boleh solat ye. Sebab tu bukan darah nifas or period. Tu darah penyakit. Jangan tinggal solat berminggu2 or berbulan2 di sebabkan itu tau. Solat tu wajib.