Suntik perancang

Hi mommies. Saya ambil perancang depo. Lepas tu, hampir 3 minggu saya period. Normal tak?#ingintahu #firstmom #bantusharing

2 Balas

sama mcm sy. darah depo dikira sbgai haid dlm tempoh 15 hari sahaja. Selepas pada itu dikira sebagai darah istihadah sehingga hari ke 28/35 (mengikut kiraaan kitaran haid sblm ini mcm mana) dan selepas itu dikira darah haid semula. Jika inj depo kali kedua darah masih keluar kena inform kk atau dr incharge utk tkr kaedah perancang yg sesuai.

xnrml