Depo 2 bulan sekali

Maaf semua. Nak tanya, sy dah kali ke 2 suntik depo. Sepatutnya 2 hari lepas saya dah period ikut jadual period tracker. Tapi ni hari ke 3 tak dtg lagi. Adakah depo ni possibility utk pregnant tinggi? Sy takut sbb badan tak ready lagi. Anak baru 6 bulan 😭 Sy cucuk depo 2 bulan sekali. Nurse tu kata kalau sy cucuk depo 2 bln sekali mmg sy akan period.

1 Balas

Cucuk depo very low chances untuk dpt pregnant... Tp awak mmg cucuk 2 bulan skali ke? sy pun cucuk depo juga. Tp sy cucuk 3 bulan skali. Dah hampir 2 tahun sy cucuk anak pun dah genap 2 tahun. Masih teruskan masih x bersedia nk pregnant lg...

1y ago

Klinik tmpt sy ada je depo yg 3 bln sekali. Tapi nurse hari tu ada bgtau ada jenis depo yg cucuk 2 bulan sekali, takkn ganggu susu badan. Sbb sy fully bf. Sbb tu ramai yg heran sy cucuk depo 2 bln sekali sedangkn org lain 3 bln sekali. Sy risau sbb sy mmg ada bersama suami berapa hari sebelum jangkaan sy period. Hari ni dah 3 hari sy lewat period. Agak risau jugak tapi takut pulak nak test upt 😂 mental sy tak ready lagii.. anak masih kecik