Confius dengan posisi tidur

Nak tanya pendapat mommy2, kite confius dgn posisi tidur sama ada mengiring ke kanan atau ke kiri lagi bagus? Sbb kbnyakkan kite baca artikal utk ibu pregnent ni bgus mengiring ke kiri. Tpi... kalau ikut sunnah bagus mengiring ke kanan. So, mcm mne tu?

28 Balas

Mengiring ke kanan. Ikut sunnah Nabi Muhammad s.aw. Tak elok mengiring ke kiri sbb jantung sblh kiri dlm dada betul tak? Bila bernafas agak sukar kan? Setahu sy org kafir yg kata mengiring ke kiri bagus.

2y ago

Bukan masalah kafir x kafir sis, ke kanan sunnah Nabi, ke kiri d syorkan tuk elak gas perut naik ke ulu hati(ni explanation simple senang faham) ibu mngandung cenderung ada gas berlebihan d perut jd mnyebabkan pedih ulu hati.. terpulang pada ibu ke kiri atau ke kanan asal jgn telentang suda..n ikut la keselesaan, klu rasa perut xda pedih ulu hati ke kanan la .. sbb explanation ke kanan tu tekanan ke jantung x brapa berat compare dgn ke kiri.