Confius dengan posisi tidur

Nak tanya pendapat mommy2, kite confius dgn posisi tidur sama ada mengiring ke kanan atau ke kiri lagi bagus? Sbb kbnyakkan kite baca artikal utk ibu pregnent ni bgus mengiring ke kiri. Tpi... kalau ikut sunnah bagus mengiring ke kanan. So, mcm mne tu?

28 Balas

rasanya tkdk masalah kot..ikut keselesaan kita..mcm sy tk bolh mengiring sebelah kiri Sebb baby suka tendang belah kiri jadi tk selesa.so belah kanan ja ok pun kekadang terlentang tanpa sedar😅

tak kisah pun kiri or kanan .. saya tido utk kedua² side dan mmg elakkan terlentang .. tapi sekarang dah 37w+ tak dapat nak menikmati both side sebab sangat sakit utk every movement

sya tdo kiri..kadang kanan klu dh penat ngiring kiri. nt ngiring kiri terus smpi pg. ade kebas 1 bdn x bole bngun lak. cuma terlentang sekejap2 je.. nt pusing ngiring lg.

sy kalau kiri xboleh lena lama, starting nak tido mmg kanan dulu.. baru tukar2, kalau kiri mmg susah nak lelap la jawabnya 😅 ntah kenapa..

Tidur ikut keselesaan ja sis.. cuma jgn meniarap dh la..bahaya.. kalau kiri ada perut.. kalau kanan ada jantung.. so tidur je mana yg rasa selesa

susah nak bernafas pastu sakit belakang .. mmg xleh tido laa .. pusing kanan pusing kiri .. rasa panas pun ada 🥴. Sekarang dh masuk 26 w dh.

awal2 ikut mna yg selesa dn slamat,hujung2 2nd trimester tu elakkn meniarap,tdur terlentang pn x blh lama sangat risau tekanan perut pd baby

2y ago

Kalau nak tidur terlentang kena tinggikan bantal baru oksigen sampai ke baby

sya sdh 29w.. kalu time tdo mesti ke arah kanan.. kalau melentang pun skjp kemudian tukar lagi.. mcrik keselesaan.. kdg ssh mau tdo ..

kalau saya mengiring ke kiri. pernah cuba mengiring ke kanan tapi nanti akan sakit bhgn pinggang & kelengkang belah kanan...

ikut keselesaan kiri @ kanan.. sy selesa kiri.. klu knan dia tendang2 😅😅 mgkin baby xselesa