Mengandung awal tapi kurang alahan

Nak tanya, normal ke..mengandung 4minggu tapi alahan takde sangat dan dada tidak bengkak sangat?

34 Balas

jgn mtk alahan, nanti tdo dlm tandas je jwbnya hehe, sy pregnant anak no 1 dan 2 perempuan alahan kuat, lembik selembiknye, berat drop, tobat nk pregnant lg, skg dah 11 tahun jarakkan dan bdn pun dah gemuk, skg tgh pregnant anak ke 3, x ada alahan lgsg alhamdulillah, jgn la berat drop mcm pregnant seblm ni, org ckp kalau x ada alahan dpt anak lelaki dan kalau kaki cpt sejuk, itu salah satu tanda, amin doakan, moga kita sama2 dpt laluinye sampai bersalin❤️

2y ago

Ikut orang juga sis.saya terbalik.anak first perempuan takde alahan langsung.berat badan naik2 sampai nurse bising suruh jaga makan 😄 ni tengah pregnant baby boy masa 5w sampai 13w alahan teruk sampai lembik.berat turun.dah second trimester baru berat naik tu pun sebulan 1kg je.asal baby sihat dah Alhamdulillah sangat.

Awal lagi sis, saya week 4-8 elok jee, cuma tak lalu makan jee makan semulut dua, masuk week 9 lalu betul makannya, kejap2 nak makann nk mngunyah, tapi lepas makan auto muntah, yang pelik bila muntah tu mesti nk mkan lagi. haha . Selera lain macam betul. Sepupu saya lain pulakk, suami dia yang alahh, dia relex je tak ada ap, siap suami dia kdg bawak bekal jeruk gi ofis sbb pening nk muntah, ce awk cek suami awak mana nk thu dia yang alah ke.😅

normal kot rsanya...klau xdk alahan alhamdulillah seronok lah,cm sy ank first alahan xtruk...kli nie ngdung ank kedua aduhai alahan truk,muntah hri2 bdan letih lesu kira ngtok jew...makan xllu,jenuh juga fikir nk makan apa...bila tringin dan beli bila part nk makan trus hlg slra mkn,msa tue la mai plk rsa loya2 tue...aduhaiiiii....😅😅

Saya mcm ni lah sis. Awal awal pregnant takde alahan langsung. Happy betul. Tiba tiba masuk minggu ke 8 ya Allah pandang nasi ayam ikan daging terus rasa nak muntah. Sekarang dah 10weeks dan saya masih rasa loya yang kuat dan tak boleh makan makanan yang saya suka makan before pregnant. Terpaksa makan luar everyday 😔😔😔

Normal je. Saya pun takde morning sickness. Breast pun dah second trimester ni baru nampak upsize. Awal2 dulu tertanya2 jugak betul ke pregnant ni hahahahaaaa. Tapi bila scan sebelum bukak bukak dulu dapat tengok baby dan dengar heartbeat baru rasa sure pregnant alhamdulillah

normal ja sis jgn minta2 alahan tau , bukan senang nak hadap tu sis , sya 3bulan lebih bru hilang alahan teruk tu , skrng ja sya alami meluda mybe hbis bersalin bru hilang kot , sengsara tau alahan teruk tpi kena kuat juga sbb anak ye sis , syukur sis sbb takda alahan 🥰

Normal sis. Jangan minta alahan 🥲 saya first pregnancy dulu takde langsung alahan. Seronok makan macam2 berat pun naik2. Yang ke 2 ni start 5w dapat alahan. Berat pun turun. Badan lesu, penat. Nak buat apa semua tak larat 🥲🥲🥲

2y ago

oh mcmtu ye..lain pregnant lain ye rasa dia..

saya 8minggu baru tau mngandung..sebulan badan berpeluh je,husb siap bawak p rendam air terjun..p klinik doktor kata dah 8ming,trus buat buku..elok doktor kata mengandung..balik tu terus muntah..malam tu terus teringin bihun sup..

2y ago

awai sngat p tadah kat dok.2 minggu sekali ulang klinik..rabak oo

Normal ja rasanya. Saya 5w 6d alhamdulillah tak ada alahan teruk2. Setakat sakit pinggang tu pun kadang2, cepat penat, selalu mengantuk dan breast ada menegang sikit takla sakit sangat2. Moga dijauhkan alahan yg teruk2. Aminn

Sy hari tu mcm ni juga. Lps tau double line, jd tfikir sbb xde alahan lgsung. Then 3-4 hari selepasnyaaa… segala alahan dtg kt sy 😆 muntah saja kejenyaa. Jd kalau betul sis xde alahan, bersyukur la. Nikmat tu