Takde Alahan First Trimester

Hi moms, nak tanya normal ke kalau mengandung first trimester takde alahan? Kandungan yg lepas takde alahan lepastu gugur. Kalini pun takde alahan jugak… Risau nya saya 🥺

10 Balas

InsyaAllah tak ada apa. Saya first time preg, yes tak ada alahan & weeks 7 gugur. Kali ni jarak dari gugur haritu dah 8bulan, lekat lagi alhamdulillah yang kedua. Sama jugak takde alahan. Just lapar teruk & ngantok je menjang. Skrg dah 18weeks 😄

2y ago

Tak ada pun. Check up dkt klinik swasta, dia just bekalkan iron tablet je. Iron tablet penting sgt2 untuk kita yg dah pernah gugur. Ubat kuat rahim mmg tak ada langsung makan & sekarang alhamdulillah dah 24weeks ngam hehe

normal sis.. sy pun sama.. first pregnant.. Alhamdulillah.. alahan xde lgsong tu tipu.. adela.. tp xmcm kain buruk.. normal biase jela.. inshaAllah xde ape2.. jaga diri jaga mkn.. byk kan rehat... inshaAllah baik2 je.. sy 22 week dh

Samala, sebelum ni pregnant happy betul takde alahan, rupanya sebab nak gugur. Skrg pregnant lg n ada alahan, rasa happy walau seksa dgn alahan tu.

2y ago

Sakit dada time tu pon tk pernah ?

Normal je. Saya dah masuk 2nd trimester alhamdulillah tak pernah ada alahan dan kandungan pon sihat.

insyaAllah tak ada apa²... saya dari first trimester sampai third trimester tak pernah ada alahan

xsemua org dpt alahan. mcm sy 1st trimester alahan. msuk 2nd trimester xalahan dh

untungnya kamu tkda alahan. jgn di minta alahan tu. lunyai awak nt😅

Tengok pada pengalaman masing2. Ada yg ada alahan, ada yg tidak.

Sama..xda alahan tp kuat mkan mudah lapar

2y ago

haah lah saya pun kuat makan😅😅😅😅

normal