Takde alahan

Assalamualaikum nak tanya , normal ke hamil 5 minggu tapi takde alahan apaapa ?

25 Balas

bgus xde alahan sis, I 1st bby dlu dri 1st trimester smpai 3rd lansung tak nak mkn nsi. prgi kdai mkn termuntah, msak, cium, tgok org memasak smua tak blh msti muntah.hdp mkn mee sedap shaja. 😌syukur 3rd bby ni tak byk karenah, just asyik nak tdur and baring jer. sbb 2nd bby I miscarriage. jga dri tau. mkn jer apa nak mkn.

Normal tu. Mcm saya skrg, start 8 minggu baru x lalu mkn sgt. Ank first & ank 2nd pon tak ada alah sgt. Cuma ada beberapa week rasa tak lalu mkn. Mual2 sikit tp tak muntah pon.

Bestnya sis xde alahan 🥹saya 4weeks morning sickness terus smpi la skg 😮‍💨kuatkan semangat je asyik nak muntah.xble cium bau2,tekak rasa pahit je

Normal kot. sbb saya pun anak 1st n pregnant 2nd ni dah 7 week buat masa ni takde alahan ape2.. muntah2 pening2 pun xde.. rasa mcm tak mengandung pulak😅.

2y ago

Ye betull . Kadangkadang lupaaa

Alhamdulillah syukur sis tak ada alahan, sy week 5 dah alahan.. sakit kepala, loya, perut sebu.. nak makan pun tak lalu. Smg sis terus tak ada alahan.

normal sis. saya masuk 6week baru start alahan loya tkleh makan nk muntah.nasi mee takboleh nk makan. .letih dah badan.sekarang dah 7w4d still rasa.

normal tu, impian stiap ibu hamil tnpa alahan 🥲 sy dulu start alahan msuk 6w smpai skg 9w, boleh makan dgn lahap klw dah muntah ja 😂😭

2y ago

btul jugak la yee 🤣

normal n bagus la klu sis xde alahan...sy 6w6d alahan sy xleh mkn nasi...xleh tgk ayam..terus muntah..hnya mkn sayur n buah je dpt sy mkn skrg

2y ago

sy bru try mkn nasi...pn sama jgk..hnya blh mkn laksa penang je...dgn telur...mlm plk mkn roti..pg roti

Dah 14 weeks from start mmg kurang sgt alahan. Alhamdulillah boleh bekerja mcm biasa. Cuma balik kerja mmh flat penat 😂

semua anak2 saya 6 orang, saya takde apa2 alahan. sbb tu la berat badan naik dengan jayanya.