Scan tak nanpak kantung baby

Nak tanya mummies, Saya baru 4 weeks pregnant. Tapi haritu pergi clinic scan tak nampak. Kantung baby pun tak nampak. Orang cakap paling2 akan nampak kantung baby, tapi saya tak nampak masa scan. So doctor surih scan semula 8weeks nnti. Ada tak yang mcm saya ?

25 Balas

Saya tak scan awal2.. 8w baru pergi first scan dan checkup kantung, janin, heartbeat. Alhamdulilah ada semuanya.😍

4y ago

Maaf nak Tanya.. Tahu lapan week sebab dah buat pemeriksaan doktor yew

Normal jgn risau. Sy dulu pun mcm sis. Tpi sy scan msa 6 weeks. Bila scan blik msa 7w bru nmpk kantung.

4w blm lg npk kantung tu.. ni time embryo br tertanam dlm rahim.. relax. Jgn serabut fikir bkn2..

Masa sy 7 mnggu baru nmpk kantung.. 10 mnggu baru nmpak baby dgn dgr jntung... 😊 Sabar ye..

Saya scan kat klinik swasta 4w memang tak nampak pape. Saya scan balik dalam 8w baru ada.

4y ago

mcm sy dokt kata kecil lagi.

Tgu dlam 7@8 minggu. Cm sy.. 7 mgu lebih dh nmpak kntung n jantung bby.. Alhamdulillah..

Cuba try kat sonovision... rm28 je kalau hari selasa..peralatan pun canggih dan selesa...

4y ago

Boleh tahu kat mana tu

ada sy dulu pun kantung kosong 6 minggu selpas 8 minggu bru npk

Sy 8 weeks bru nmpk kantung & jantung baby.

Normal tu..sya dlu 6week mcm tu baru npk kantung..

4y ago

Enam week tu dr last period terakhir kew