Morning sickness

Hai semua.. nak tanya selalu morning sickness akn terjadi pada mnggu ke berapa ya??

7 Balas

8w keatas akan mula morning sickness n kadang bukan morning je,petang n malam pun bolee jadi alahan jugaa..Macam saya 8-12w pagi masuk 13w sampai dekat 17w alah belah petang pulak 😅

Lain org lain simptom.. ada org ada morning sickness. Ada org x ada. Ada org sampai bersalin dia punya morning sickness tu. Ada org sampai tahap hyperem (severe morning sickness)

second pregnancy ni mcm kejap je alahan 6weeks start alahan. skrg dah masuk 12weeks mcm okay sikit. tak teruk mcm anak sulung

ikut orang, kalau saya 8w- 13w je. lepas tu boleh makan mcm biasa, berselera lagi. cuma masih x boleh bau tumis2 di dapur

Saya start 5w. Start berkurang byk at 14w. Skrg 18w pun ada juga tp dh jrg.

sy mula dr 4weeks masuk 7w pg petang .. skrng masuk 10w xkira masa 🤣

depends pada org