Bayi susah tidur siang

Hi nak tanya mommies yg ada pengalaman baby susah nk tidur siang. Anak saya baru nak masuk 2 bulan susah pula tidur siang paling lama pun 30 minit. Padahal mata layu memguap byk kali dah. Saya dah cuba tidurkan dlm keadaan senyap dan selese tp taknk juga tidur lama. Ada tips tak ?

1 Balas

Cuba urut2 d antara kening dia urut2 ke atas gitu sampai mata dia tutup dan tido. Boleh gak usap2 kening dia. Baby sy cpt tido klu buat cmni. Atau tgk video cara urut nak tidokan baby kt youtube.

3y ago

okay nak try nanti terima kasih