Baby susah tidur siang & malam

Normal ke baby sebulan lebih susah nak tidur malam dan siang? Kalau tidur siang sekejap sekejap je, kadang kadang 10 minit je tidur. Malam pulak, terjaga dalam pukul 1-2 pagi, 4 pagi, 6 pagi. Ada tips nak bagi baby tidur lama tak? #firstbaby #firstmom #pleasehelp

Baby susah tidur siang & malamGIF
7 Balas

normal puan jika bby fully bf dia akan bangun stiap 1 jam atau 2 jam sekali ms awl2 ni mmg struggle sikit nk jg ank mental kita pun kena kuat sbb kita tak ckup tido kerap bangun tuk nyusukan ank..nk2 susu bdn cpt hadam... sbr byk2 k... nnti bila umur ank dh naik ..4 bulan dan ke atas dia dh kurang sikit kerap bangun.dh jd mcm 3 jam skali atau 4 jam skali....paling tak bngun mlm sgt nnti bila dh umur 1 tahun lebih atau 2 dan ke atas..time tu mmg baru rehat... awl2 mmg kita penat...tp nnti bila ank tido kita join tdo skali ..jd bdn kita xde rs penat sgt n stress...mg dpmudahkan segalanya amiin

normal sebab baby newborn 1-3 bulan belum reti bezakan siang dan malam. normal jugak baby terjaga malam sebab dia lapar susu. anak sy dulu sampai dia 2 bulan lebih, 2 jam sekali mesti bangun nak susu. tapi lepas susu, dia tidur.

Normal dear baby bf sebulan bgun 2 jam sekali, kadang2 sejam sekali. Memang jadi panda 1-3 bulan ni. Siang2 baby tidur awk tidur lah. Baby sy start 5bulan dah tidur 4-5 jam time malam. 6 bulan dah tidur sampai pagi 🤗

kalau baby full bf mmg begitu, sebab susu ibu ni cepat hadam cepat lapar cepat berjaga 😊

normal dik.. newborn mmang mcm tu.. dia blm reti beza lg siang & mlm.. sabarlah bnyk²..

normal kot... asalkan baby x meragam...

normal