Gula time pregnant

Nak tanya mommies semua, gula 8.1 tu kira tinggi x...? mcmana nk turun kan ye..?

9 Balas

Tinggi sgt tu sis.. Lau pregnt gula wktu pg kna bwah 5.3... Sis bykn minum air masak... Kalu bleh air manis stopla dlu... Bg gula stabil dlm badan... Mkn beras faizah yg tuk diebeties tu.. I. Allah akn ok... Bykkn mkn sayur dr nasi...

amalkan jus epal hijau tnpa gula. kmpem lepas bape hari or smggu ada kesan. sy amal 2 mggu kot terus bebas nk mkn ape saje.. 2nd pregnancy ni dh buat awl2. xpenah sgkut. n xjaga mkn

Ni lepas minum air gula ke? Tinggi jugak tu.. Jaga diet sis. Nasi cuba tukar ke beras perang.

5y ago

X pernah check untuk gula pun. Ni sebab sy kerja dkt hospital, so pegi dept kecemasan saja cek.

Tggi yunk..sy skg mkn metformin 2pg 2mlm..jenuh nk telan tp pksa demi ank..

5y ago

Hash doc yg bg nt klo xleh kawal sndri

Amalkan sup lobak putih , sblm tarikh tmjnji. 3hri tu amalkn inshaallah

Mmg tggi kalau 8.1.. kurgkn mknn / minuman tggi kalori, karbo & gula..

Consider tinggi tu.. Kena kurangkan gula dlm mkanan.

Tinggi tu. Cuba sis minum air kacang bendi..

5y ago

Mcm ni sis http://khalifahmedianetworks.com/16-khasiat-ajaib-minum-air-rendaman-kacang-bendi-setiap-hari/

tinggi awk..xley lebih dr 5..😁