Habis Pantang

Nak tanya mommies kt luar sana ? u guys berapa lama habis pantang baru bersama dgn husband eh?? Share yur experience please ??

25 Balas

6 bulan. Baby dah setengah tahun baru bersama dengan suami. Sy ada rasa takut nak bersama sebab masih teringat2 sakit kena jahit. Bila dah 6bulan tu baru konfiden sebab rasa dah betul2 kuat dan sihat selepas bersalin. Suami faham dan taknak menyakiti isteri sendiri. Sebab dia faham yg perkahwinan ni bukan semata2 seks.

6bulan sy dlu.. Alhamdulillah suami sabr menanti😅 lyn bby je dia yela ank 1st kan.. Tp ikot pd bdn msg2 la klau rsa yakin on je la, sy takot dlu sbb fikir nnt koyak bkas jhit bwh tu..kolot btol sy kn smpai ke tahap pya fikir😂

Lebih daripada 100 hari dan lebih kurang nak akhir 4bulan sbb suami faham dan biar saya rasa yakin dulu dan suami xnak saya takut jahitan terbuka ka apa yg segala benda bermain dlm fikiran time tu. .jadi suami biar saya yakin dlu...

44hari. Habis pantang je sy dah bersama. Tapi tengok orang juga. Ada yang masih fobia. Ada yang badannya oke. Kalau ceaser mgkin perlukan masa lagi. Ikut keselesaan mommy. Sentiasa bincang dan minta ehsan suami.

4y ago

Ada. Dan kerap juga. Cuma trimester pertama je rasa tak nak bersama. Hormon tak stabil. 😂

Sy dlu nak masuk 5bulan jgk ler..takut jahitan terbuka hehe..tp nenek sy pesan dh kalau nk bersama pun selepas 100hari

Sy gugur 5bln pn pantang 60 hri sis..haha..tkot sb doc da pesan sruh rez 4bln bg rahim kuat n elok dl..😁😁

Saya pun baru habis pantang. Tertanya2 jugak ni. Seram pikir bawah tu berjahit 😂

30 hari je i ambil injection perancang terus bersama

4y ago

Cuci guna air garam je

Kalau boleh lepas sembuh betul2..kalau tak ..sakit oh

4y ago

Sakit la..dlm..

Lebih 100 hari pantang bersama suami ...