Pantang bersama

Maaf agak peribadi.. Tp nk tanya sikit.. Ibu2 yang berpantang.. Pantang bersama suami berapa lama? Ada yang langgsr smblm habis pantang x? #ingintahu #seriusnanya #firstmom

12 Balas

sy lps hbis pantang 44 hri trus brsama..even tukang urut suruh 100 hri..kesian suami,mse tgh pregnant tpksa tunggu slme 9bln 10 hri. bkn ap..mse pregnant tumpah drh..so tk disarankan untuk brsama.

kalau dalam islam habis je darah nifas dah boleh bersama dgn suami. tapi kalau awak trauma or masa takut. boleh je discuss dgn suami. minta kerjasama suami. supaya faham keadaan awak.

pantang 2 bulan lebih sebelum try balik sbb masih trauma sakit. tu pun first try sakit sbb kering dan rahim belum kecut sepenuhnya agaknya jadi lepas 4 bulan baru cuba balik

Sy masa berank normal, pntg bersama dlm 100 hri jugk. Second bby, ceaser, lps hbs drh nifas je trus bersama walaupun tkut juga masa tu. 🤣

saya time habis pantang (60 hari)terus on sbb suami pun lama menahannya..last bersama time pregnant 4 bulan..berbulan bulan dia tahan..

Sy sdri pernh hbis darah nifas trus bersama ats permintaan suami,sy tk thu salh atau tak tpi sy melakukan slpas hbis darah nifas,waktu tu blom genap lgi sbulan

1y ago

asal dh mndi wajib boleh je

Lebih kurang 60hari baru start bersama. Tapi tu pun trauma jugak🤣🤣🤣. Kena slow slow and enjoy. Yelah kesian suami dah lama tahan hehehe

masa anak pertama pantang sampai anak 5bulan... anak ke 2 sampai anak 3bulan... 2 2 saya czer... risau tempat czer jaa... alhamdulillah suami memahami...

skrg baby saya 8 bulan masih pantang bersama. still trauma.

Saya 🙋‍♀️bawah satu bulan.