Hai mommysss !!

Nak tanya, memang semua barang baby kena cuci dulu kan before baby nak pakai nanti ? Blanket and napkin pun ye ?

23 Balas

aah. mak saya kata semua brg baby kne cuci dulu pakai sabun pencuci baby. tkut baju² semua tu bg kesan gatal pada kulit baby. kita pon tkthu kain baju yg trjual kt kedai tu dh berapa lama trdedah dgn habuk, hama dan bacteria. better basuh je sis. lps bsuu tu, bau baju² tu.. Allahu Akbar. mcm kita cium bau baby. hahaha. rasa tksbr nak kiss baby sendiri.

4y ago

Betull 😍

Ye msti la cuci...nth berapa lama bnda2 tu terperuk..habuk2 kuman smua..nth dh berapa tangan yg pegang smua2 tu kita pun xtaw..nk bg baby pakai pulak tu.klu brg sndri pun sblm pakai msti nak cuci basuh bg elok2 kan..ni kan pulak utk baby kulit dorg lg sensitif..

Sebaiknya cuci sbb kita pun beli baju ke selimut utk kita pakai pun kita cuci. Even yg org bg pun kita cuci lg sekali just nk betul2 puas hati 😊

Ye sis cuci dulu .rendam dgn air panas .lps tu cuci dgn air biasa bkan apa takut skrg byk penyakit kan.better cuci la sebelum guna

Better cuci sis. Sebab kita tak tahu, berapa ramai orang dah pegang2 baju tu di kedai. Kalau saya, saya cuci je semua. 🤗

4y ago

Okay . Thank you 😊

Ya sis.. Semua mesti cuci takut bdn baby naik gatal kalau pakai brg2 baru yg tak d cuci.

memang semua brg yg baru beli mesti lah kena basuh sis terutama pakaian.. alahai😅

Basuh dulu....Kita xtaw sebelom dorang repack tu keadaan tempat tu bersih ke x

Msti la..klu org ckp x kene bsuh pon sndiri boleh fikir msti nk basuh....

Ye sis..cuci tgn celup2 pn blh. Machine also blh 😉tp kne gune sabun bby

4y ago

@nur sara btl tu.sy pn gune jnis tu juge 😉