Barang Bawak Ke Hospital

Hai mommies! Nak tanya kalau dah nak serah diri ke LR tu kan barang apa je nak bawak? Kalau dtg2 dah nak beranak tu normally dia tak hantar ke ward lagi kan, so barang mcm hp ic semua tu bagi nurse ke cemana ya? Lepastu nk tanya nanti baby keluar terus pakai baju hospital atau kita kena bagi nurse baju baby kita? Anyone yg bersalin hospital shah alam or preferrably hospital kerajaan boleh tolong jawab tak hehehe 🥶

3 Balas

kalau dkt hos sya srawak sini .. baby pakai baju sndiri mak je pakai baju hos .. tpi ada baby yg kena bendung je dulu pakai pampes je .. blh je bawak baju utk dorg keluar ward .. bawak je extra kalau sis cari kawan sembang meh laa join gp sya☺ https://chat.whatsapp.com/EMk5mVz8up3LyVIASI5it1 kalau x dpt masok boleh pm sya ya 01151293593

Sy kat penang, klo nk ke LR nurse kutip baju baby je.. baju n sarung tgn, pampes.... bedung pkai hos punya xsilap.. Lps bersalin tu br la bwk yg lain2... Tp klo baby kne thn nicu/scn, bwk pempes n wet tisu je..

2y ago

Aah sy pn dengar mcm tu,, sy bersalin HPP. so far wad oklah.. sbb wad sementara.. aircond and ada air pnas.. hanya ada kelas 3 je.. Doc pun so far ok.. just ramai doc pelatih non muslim lelaki.. pakar 2-3 org je bermasalah..yg lain friendly n caring.. Nurse pn xramai yg cengey.. ramai yg ok.. Tp, hsbn xleh msk dewan bersalin sbb sempit. Katil dlm 3-4 kat ACC and 2-3 mcm tu kot kat block D. (Dia ada 2 bangunan) sy suka environment block D.. mcm hostel sket 🤣🤣. And bangunan satu lg kat ACC.. jenis yg bilik2. Sy xde pilihan... redha jela.. so klo nk bersalin tu betterlah duduk kat katil sdr (so hsbn blhla teman wkt melawat) n da hujung2 br msk labor room.. LB xleh bwk phone... kt HPP ramai jgk yg beranak atas katil.. sbb doc xcukup.. pelatih plak xth nak agak bukaan rahim 😌😌

Bby pkai baju sndri. Ibu sahaja pkai baju hsptl. Hp ic semua letak kt tmpt yg disediakan.