Barang persediaan penyusuan

Hello mommies! Saya nak tanya, fasa kolostrum nanti susu pekat likat, jadi set numom dekat gambar ni memang useful ke masa dekat hospital nanti? Ada tambahan barang ke nak kena sediakan untuk bf baby nanti? Dan ada nasihat tak untuk saya yang nervous nak menyusukan baby nanti? #firstmom #ingintahu #bantusharing

Barang persediaan penyusuan
2 Balas

if baby tak bersama dgn ibu lepas lahir yes set tu pd pendapat sy sangat berguna, tp if duk sekali, direct bf je 1jam 2jam sekali siang & malam. yg milk collector tu pd sy tak guna masa hospital, tp bila baby dah bbrp hari sbb masa tu dah lepas fasa susu kolostrum kan if tengah direct bf@ guna single pump mesti yg sebelah lagi meleleh jgk, guna milk collector kat breast sebelah lg tu pastu boleh simpan dlm bekas kecik2 saiz lbh kurang 2oz pastu boleh bagi kat baby guna syringe @ feeding cup

berguna sangat especially kalau baby kena tahan wad, tak boleh duduk dengan ibu. kalau baby dengan kita, boleh buat tadah breast sebelah masa menyusu lagi sebelah, and simpan susu tu.