hb low

nak tanya , macam mane ibu2 dalam ni naikkan hb ? sebab takdi saya prgi checkup dekat kk , hb saya low sgt ? dari 11 turun kpde 9.7 .. boleh kongsi tips yg boleh cpat naikkan hb ..

47 Balas

Try banyakkan makan buah jambu batu & hati ayam. Jambu batu tu mmg berkesan pada sy. Sejak awal mengandung duk pulun makan jambu batu. Hb okay. Masuk 2nd trimester, sy dah start malas nk beli jambu batu. So sy stop makan jambu batu. Masa tu dah start makan ubat iberet tu, so sy fikir hb sy okay la. Rupanya drop jugak hb sy. Padahal dah makan iberet tu. End up sy start makan jambu batu semula. Baru la hb start naik balik.