hb low

Hb low ade tips tk nak naikkan hb ?

41 Balas

Sy minum Susu Kurma, jus delima, makan jambu batu tanpa serbuk asam, tembikai(berpada2 mudah demam & batuk), hati lembu/ayam(berpada2 tggi kolestrol)/ steak daging/kambing welldone sebulan sekali dua, air masak secukupnya & dptkan rehat yg cukup.

5y ago

Banyak jugak ya makan untuk naik kan HB

I kk bagi fumereta dari awal pregnancy tak effect apa apa. Hb i 9.5 and below. I dah try minum delima, makan jambu batu semua tak jalan sampai fumerete pun kena consume dua kali sehari still no effect at all. Pastu i beli blackmores pregnancy and breastfeeding hb i naik 11-11.6.

Sye mse ank first n second mmg hb low, ank ke3 mula pregnant sye mnm jus mamariam, ok je hb xde mslh, n skrg 34w dh sye dh boring tkr mkn kpsul mnyk klpe dara hb lg ok, slalu 11 mkn kpsul 13,cbe la sis amalkn, mne tau mjdi😁

8mo ago

saya pulak consume mamariam dari sblum pregnant n masa pregnant ..

minum minyak kelapa dara pun boleh kasi naik hb.saya sekarang minum tu juga 12.1 juga hb saya selalu saya turun hb saya anak 1 2 3 yang no 3 lagi saya teruk Kana tambah dara 7 jarum yang 4 dan sekarang ok hb saya

try laa maltofer.. rasa pun sedap, saya pun masa bukak buku 11.6 lama2 turun sampai 10.2 saya pun buntu gila... doc prefer try maltofer atau obimin.. saya try maltofer alhamdulilah naik sampai 12.6

Sy hb low jgk..dari 12, trun ke 11,trun lagi ke 10.pastu amek iberet naik sikit,10.8..masih mcari jgk makanan yg blh naikan hb..dh mkn jmbu, bayam xjd ngan saya..

5y ago

Sy pegi hosp private.. Doc hosp private bg

Hi awak, saya amalkan supercube red dates goji berry. Dari 12 saya dapat naikkan 13.8. Kalau awak nak cuba, boleh tinggalkan no. Phone ya ☺️ Kita ikhtiar sama sama

untuk HB rendah dan mudah pening,pedih ulu hati, keputihan ..hani makan ni.. alhamdulillah semua ok. hani ada jual ni under amway tropical herbs 01111996938. hani bantu nk

saya minum pati delima gulsan dan makan buah naga ..Alhamdulillah dah 5bulan ni ..selain tu saya banyakkan makan sayuran hijau dan buah buahan juga sis

Sy minum jus delima, makan jambu batu, kiwi & pisang. Alhamdulillah naik. 😊

1y ago

hani minum ni.... tropical herbs Amway.. hani bole bantu orderkan 01111996938