Berat badan naik

Nak tanya.. Macam mana nak kawal berat badan ye? Berat saya naik mendadak. Minum air gula first okay je. Tapi doktor suruh minum air gula kali kedua jugak. Next week kena pi klinik selang sehari check BP, urine test ngan berat. Ibu2 ada pengalaman tak?

14 Balas

nampaknya kita mengalami masalah yang sama puan 😂 , saya pun sekarang kena cek bp selang sehari dan urine test .. bp saya ok , urine pun ok takda masalah cuma berat je takleh nak kawal , dah ikut makan macam saranan doc pemakanan tapi taktau lah masih naik juga 😣 ada juga buat senaman sikit untuk keluarkan peluh , petang2 tu saya berjalan2 keluarkan peluh tapi masih tak turun2 haiss , yang saya pelik dulu anak sulung berat pun naik mendadak juga tapi takda pulak nak cek tekanan bp dan urine test bagai 😅 berat saya cecah 110kg masa melahirkan anak sulung pastu slow2 saya turunkan dari 110kg -89kg .. tup2 pregnant balik tahun 2022 daa tak jadi nak turunkan berat hahaa .. dugaan betul 🤣 misi siap pesan nanti lepas bersalin kena kaw2 la awak diet dia kata hahaha .. sabo je lah