Berat Naik Mendadak

2 hari lepas pergi klinik. darah, gula semua okay tapi terkejut berat naik 3kg. Hari ni kena pergi klinik semula untuk check darah, jantung, urine dan berat. Sama jugak semua okay kecuali berat tambah lagi 1.5kg (dalam masa 2 hari je?). Saya makan mcm biasa je malah makin kurang makan tapi naik pulak. Ada tips tak untuk kawal berat badan sepanjang pregnancy ni? Terima kasih mommies

2 Balas

Sy pun sama mcm awak cumanya dlm tempoh sebulan sy Naik 1.5kg Dr limit yg depa bg kena 2kg sebulan..dh nk kena jumpa depa sebayk 4 kali sesi utk depa wat pemantauan..dia bg cadangan utk mkn pg, utk tgh hari kena mkn nasi tp skit ja n lbhkn lauk berasakn ikan, ayam Dan sayur..mlm plak dicadangkn mkn buah...air kena minum byk..so skarg sy berusaha utk nk diet skit n ikut saranan nurse KK..

5y ago

Mkn pg jgn skip memg kena wajib..mlm dia cadangkn kalau ikut kena mkn skit sebelum jam 7.00 mlm tp sy try gantikn dgn buah tp bg byk n pelbagaikn..so x la jemu...hehehe...

Org kte sarapan wajib..

5y ago

InshaAllah lepas ni tak skip dah. Thanks sis