GENDER BABY

NAK TANYA KORG BUAT SCAN GENDER BABY BERAPA WEEK ??Sekarang sy 16week 4 day .

47 Balas

Saya g checkup tiap bln mcm biasa bln ni dan misi refer kt doc sbb dah 18w.. Undang2 baru 18-22w mesti scan. Bila doc scan alhamdulillah nmpk bebird. Syukur bby tnjuk awal2. #mama dah ade2girls seb ni.

25 weeks scan klinik swasta,doc ckp girl. . 32 weeks scan kkia doc ckp girl. . Baru kali ni klinik kkia bgthu pd sy jantina bayi,masa mengandung sblm2 ni,kkia xbgtau pn gander baby. .

sya scan biasa ja tme 15w 5days hritu,kbtulan bby bgi krjasama kot tme tu,doctr scan je trus nmpak pistol.. tpi nnti 20w bru nk buat detail scan 😁 utk kpstian

Saya scan masa 14 week tak boleh nak tengok lagi sebab baby tutup dengan kaki dia. Repeat scan 18 week dah boleh nampak jantina dah.

sorry tanya. sllu kalau nak scan gender ni dkt kk lg bagus atau swasta? sy dah 26weeks blm scan gender lg beli brg pun blm lg ni 😅

4y ago

Haah mcm tu la selalunya. Sbb kalau takde ape2 masalah, memang takde jumpa doktor. Sy nanti scan lagi masa 28weeks. Lagi 9 minggu. Lain2 jumpa nurse je laa 😁

Sy buat masa 24weeks. Tapi tu pun doc kata 80% girl sbb tak nampak sgt dia tutup dgn kaki. So buat lagi nnti bila dh 28weeks

Sy scan 15w doc kata boy. Scan lg 18w pun boy. Nanti 24w nak buat detail scan. Bru boleh confirmkn boy ke girl 😂

Week 15 pun dah boleh nampak kalau baby tunjuk. Kalau baby tak tunjuk sampai beranak pun mmg takkan tau gender😂

4y ago

Hahahah betul tu sis

Klau sy scan gender week 28..sbb kata dctor blh lha nmpk gender dia wlaupun blum trbntuk sngt🤣🤣🤣

Sya tengok masa tu 22 weeks doc cakap terus boy tpi tengok nanti scan semoga tak berubah dah 🤣