BERAPA WEEK BOLEH SCAN BOLEH NAMPAK GENDER?

Assalammualaikum mommies. Saya sekarang 16 week. Berapa week ya boleh scan nampak gender baby ? Excited nak beli brg baby 🫠

8 Balas

15w dh nmpk tp xberapa jelas,nk lg jelas better 20w ke atas...sy scan 16w selasa hrtu pun doc kata xnmpak lg,sy scan tu sbb dh 3 hri sakit kat ari2..rupa2 doc ckp bby mnendang,cuma xrasa tendangan tu,rsa sakit..kemain active dh skrg nie🤭

Mostly doc cakap 20-22 masa terbaik. Kalau awal sgt tak berapa jelas. Kalau lewat sgt baby dah besar dia kepit kaki pun susah jugak nak nampak. 20-22 minggu masa terbaik. Bergantung kerjasama baby jugak 😂

sy tadi nak scan biasa. kebetolan rezeki nampak la pistol baby 😂 tp doc tak berani lagi nak kompomkan sbb mcm awl lg baby kecik lagi katanya. nak kompom lagi sebulan dtg scan lg. #16w4d

sy 17 weeks + semalam saje pergi scan, da nampak jantina dah. hehe. tp kalau nak betul2 clear n cantik, 18w keatas org kata

Saya minggu lepas buat monthly scan time 15weeks.. dr ckp 70% mcm boy. Tp dr xnk bg harapan sbb baby kecik lagi hehe

better scan 20-21w la, cun sikit. lepas tuh tgok juga baby bagi kerjasama ke tak nak tunjuk.

2y ago

Ohhh sebulan lebih lagi boleh la ya. Tak sabar nak cari brg baby. Dah tahu gender excited sikit nak pilih2

sy scan 16weeks dh nmpak. cuma doc nak scan skali lg utk confirmkan betul².

Hi sis, selalu 20w ke atas masa sis buat detail scan