Scan Gender

Hi Mommy 😉 Nak tanya, week 18 okay tak nak buat scan gender? Atau terlalu awal? Sebab so eksaiteddddd nak tahu gender baby 🥰 #babyfirst

11 Balas

Msa mngandung 29 mnggu sya ada scan gnder tp dktor kata xnmpak😅dktor kata mngkin baby msih kecil or kdudukan ny yg mnyebab kn alat klamin ny x nmpak..xtau laa😂lepas tu sy pindah klinik..scan balik alat scan klinik tu kecil pula..jntina x jelas😂😂hsbnd pun balik² dah tnya apa jntina baby..so lepas tu sy x tnya dah..sy bwt kputusan biar la jntina baby jd sprise..rasa mcm seronok pula bwt mcm tu..rasa sprise sgt²

X nmpk nanti. Sbb baby kecil lagi. Seeloknya buat dh 20 lebih. Buat scan detail lagi baik. Dr lagi thu apa penyakit baby n kejadian baby. Dgn adanya tu kita dh persiapkan dri kita. Klw kk x da buat scan detail. Kena g swasta utk buat scan detail baby.

Saya minggu lepas 22 weeks nak scan gender tapi doc sarankan 24 weeks scan. Sebab time tu baby dah besar. Doc cakap boleh je nak scan takut tak nampak so saya & husband pun tunggu jelah 24 weeks. Minggu depan je lagi. Hehehehe

Awal lagi sis.. Saya buat detail scan masa 21weeks pun doc kk cakap awal.. Tapi alhamdulilah masa tu dah nampak gender nye cuma dia tak show 90% 😅

klu bby boy blh nmpk dh klu week 18 , sy scan 17w6d dh nmpk gender bby boy .. klu girl lmbt sikit blh tau

Sy ad tya nurse kt tmpt sy, dia ckp tggu la 20w keats, sbb gnder girl ni kdg2 susah nk cri

sesuai 5bln keats,tp kalau boy mcm ank sy,4bln lbh dh nampak kata boboi..hehe

Lau baby boy sng detect. Mcm sy hr tu scan anak pndg tmpt lain 😅

week 15th pun dh dapat tahu if boy.. like mine...

18 weeks dah blh buat detail scan.