Scan Gender Baby

Hi mommies to be ! Saya nak tanya , klinik kerajaan memang takkan scan kan untuk kita tahu gender baby ke ? Week ke berapa ya dah boleh scan untuk tahu gender ?

7 Balas

kalau gender scan sahaja, 25w .. kalau detail scan pula (yg ni doc akan tny nk tahu tk gender baby) , depend pd klnik swsta .. ada yg 20w.dh blh bt , ada yg 21w ke 22w ..lupa dah sy .. sbb sy baru buat detail scan 22w .. ms 20w pon, doc dh tgk kn gender cuma doc ckp kena tgu sikit masa lg utk cnfrmkn ..sbb 20w tu pd doc msih awal ..

kk memang tak cek pun sis, dia scan untuk keperluan dia je. buat detail scan kat hospital kerajaan pun dia tak bgtahu gender. nampak gayanya kena buat kat swasta huhu. detail scan boleh buat dari 20-25 weeks.

Oh doc kk sy scan week 20 haritu dia cek sekali gender baby tp baby yg silabg kaki sampai sudah xnampak. Doc tu tunjuk semua tulang dia muka semua tp xdetail sgtla. Nk detail scan mmg kne swasta

Hi saya tahu gender masa 19week sis . Boleh booking sonogphr murah untuk scan gnder.

Ada org 16-17w bila scan dah nampak. Sy buat 20w sebab buat skali detail scan.

tgk doktor..tempat sy bgtau je kalau tnya

20w above