Gender baby

Dear mummies berapa week boleh scan gender baby ?

13 Balas

before scan tu makan dulu, nanti dia active je bergerak dari situ boleh check gender. sbb ada pengalaman hari sebelum check baby tidur so takleh cari. esoknyaa pergi scan lagi before tu makan dulu alhamdulillah time doc scan terus nampak bebird dia kemain seronok active 🤣🤣 saya scan 18 weeks

2y ago

saya alhamdulillah boleh nampak kebetulan anak mmg tengah active. and doc pun ckp usually 18weeks boleh tahu gender. saya rasa ikut org juga lah sis 🙈

Untuk tahu gender 16w - 20w dah sesuai tapi untuk detailing scan better pergi 20w-24w dr boleh nampak semua organ dalaman baby. If pergi awal takut tak nampak & pergi lewat baby makin besar susah dr nak godek untuk scan.

seawal 16weeks. tp kalau xda rezeki nak taw jantina, xdapat taw jugak wlaupon scan 28 weeks 😆. mcm sy scan 5d lindung tali pusat. scan kk masa 7bulan dah kaki kepit pulak. tunggu jelah baby keluar nnt 😄😄

18 weeks boleh tapi masa tu baby saya tak nak buka kaki. Next check up saya minum jus oren sejuk bagi aktif sikit, baru nampak.

start 18w dah boleh scan. tpi tkut nnti nmpk dgn x nmpk jee. kdg2 bby jadi malu² nk tunjuk.

Ikut kerjasama baby juga sis, mcm sy 16w dah nampak pistol 🔫 hehe

doctor cakap dalam 28 weeks waktu terbaik scan gender..

Kalau nak yang tepat, dalam week 28. Boleh details lagi

18 weeks ke atas tu pun kalau baby bagi kerjasama 😂

18w, bawak lah bekal air sejuk, minum bg dia gerak2