ic anak

nak tanya klu kite nak daftar ic anak nanti kene dende ke ?? untuk anak luar nikah .. ada sape2 tahu tak ye pasal nie ??

11 Balas

knp plak nk buat ic ank kne denda ? sis lahir kn ank kt lua negara ke smpai dorg nk denda . uhuhu xkne denda ap ap sis . hos ad bg surt kn tok daftar surt branak n ic ank kn ? bwk je tu n kelengkapan yg dy mtk . contoh ic mak . buku pink kena bwk . lps tu surt branak mak . tempoh 14ari dri tarikh bby brsalin . lebih dri tu d kne kn bayaran bpe sy xingt rm15 xsilp sy la . yg lain xd .

tak kena denda pn..yg pntng jika kt jpn nnt dye akan tny puan dh nikah ke blum..trus trang je ckp blum..sbb klu ckp dh,nnt dye akan mntk srt nikah..tp anak puan kena bin 99 nama allah..xbole atas nm bapa kandung baby tu

daftar surat beranak anak dalam masa 60 hari paling lewat. saya sendiri dah pernah call jpn untuk tanya tempoh daftar surat beranak.

TK kena denda sis . Tempoh 14 hari . Lebih hari kena denda . Anak di bin atau binti 99 nama Allah 😉

5y ago

Tu tak tahu la . Lebih baik buat dalam masa 14 hari . 😊

Kat jpn tiada beza cara staff sana layan. Cuma tak dpt masukkan nama bapa je. Tu je beza.

Tak kena denda tapi jangan lewat berurusan sis. Kalau lewat yg siapa2 pn kna denda.

tak denda la.. cuma bin atau binti ank je x ble ubah.. tetap abdullah jg..

5y ago

Denda 3k? Tu nak ambil kesempatan, penipu. Kalau kena kat saya sis, memang mendapat lah org tu.

Skrg boleh daftar dalam masa 60 hari k. Untuk memudahkan ibu2 berurusan

Tak lh sis... Bagi tw ja xda surat nikah jd berbinti kn Abdullah lh..

adik saya pun anak luar nikah...masa buat ic ok je..tpi kena denda sbb lewat buat ic...