13w

Hi nak tanya, klu kita scan baby 13w, da nampak apa je ye? Ke xpayah? Klu boleh, prefer 2D,3D atau 4D?

10 Balas

Sy scan 12 weeks time nie dah nmpk bentuk baby. Baby aktif. Menendang, melambai hehe. 2D je sbb just nk tgk Dy shat x. Doc kata aktif. Sy scan 12 weeks pun ikut weeks yg doc sarankn scan. Lepas nie sy tggu 18 weeks plak.

13week klau nak check baby je boleh ambil 2D, klau nak simpan sbg kenangan bleh je 4D/5D sbab setengah klinik bg free gift CD & frame skali.. 13 week dah bleh nmpak lengkap dah..

13 w dah boleh nmpk kaki n tangan baby, gerak2, tendang2. 2D pun dah ok sis. Nanti repeat scan 20 w pulak utk buat detail scan n kalau bernasib baik boleh tgk jantina.

Kalau 13 week tu better buat NT scan..tgok potensi down syndrome utk baby..NT scan bole dibuat dari 11w2d smpai 13w6d.

13w dah nampak bentuk baby, walaupun masih kecik. tp buat 2D pn da cukup. bole je nak scan utk buat koleksi.

kecil lg tu sis dlm +-7inci baru. Better klu nk tengok jantina repeat scan bila dh 20w

nk scan 4d kene plg cantek mase 24wk..klu detail scan bleh mase 20wk..

saya 20 week bru scan 2d lpstu dh 7 buln bru scan 5d

Sya scan kat kk ari tu nmpk bby gerak2 dah..

Better tggu 18w utk buat detail scan