Scan

Hye momy2, nak tanya detail scan 2d 3d 4d 5d ni mana okay?

9 Balas

Scan banyak D ni depends pada kandungan awk sis. Kalau mula2 bukak buku pink tu biasa la 2d. Xnmpk apa lg 😅 kecuali seketul. Dh masuk 18week-28week disarankan buat detail scan. Haa boleh la cek segala penyakit yg xkena dgn baby. Yg 3d,4d,5d ni time baby dh besau. Time ni mami dadi exited nk tgk muka kn. Sbb tisu2, dh terbentuk elok. Comel la dpt tengok. Alis mata, hidung, bibir. Subhanallah. Lgpon skrg bnyk pakej. Murah2 je nk scan kt private 3d,4d,5d. 6d pon ada. 6d tu mcm gif. Gmbr gerak2. Hehe

Detail scan 2d je.. Klu yg 4d 5d tu scan lain dpt tgk muke baby dgn jelas.. Sy buat detail scan 2d je.. Muke tu biar surprise je la.. Die ikut muke mummy ke daddy.. Surprisee... Hihi

Details scan pkai 2d je bese nye...doc check semua organ baby, cecair dlm otak, kedudukan mata, kaki,tgn,gender,buah pinggang,jntung,pembahagi otak kiri,kanan smua la..

5y ago

Detail scan just 2d tp sy ari tue ambik pakej detail scan 2d,3d,4d + 5d

Biasanya 2D. Tapi depends pada kandungan jugak boleh buat scan yang mana. Kadang kalau masih awal, nak buat 5D membazir je sebab tak nampak

Biasa 2d sis..tuk details scan..tuk tahu apa yg normal atau abnormal pd perkembangan bayi dkt dlm perut

5y ago

Ye btl tu sis 😉✌

4d dengan 5d sama je cuma berbeza colour sbb 5d cerah sikit. tu je.

Yeke. Okok. Tq sis 😘

Scan detail biasa 2d..

5y ago

Aah. Semua tu 2d 😁

Details scan mmg 2d,tp it's better to do details scan drpd scan yg 4d/5d.. sometimes Ada klinik yg offer pakej details scan+4d/5d