scan 3D/4D/5D?

Hi mommies, sorry nak tanya. Kalau usia kandungan 37weeks ++ agak2 kalau scan boleh nampak jelas lagi tak ataupun baby dalam perut dah penuh dan kemungkinan besar takdapat nak scan? Lepastu kan, kalau kita dah booking untuk scan 3D/4D/5D tapi masa scan baby takbagi kerjasama, selalunya sonographer akan stop terus atau akan buat scan biasa macam 2D tu?

1 Balas

37w klinik dah tak accept untuk scan 3d/4d/5d. tempat sy klinik swasta accept max 33w je. kalau dah booking untuk scan 3d tu, sono akan try sehabis baik untuk scan. kalau baby tidur ke tutup muka ke, sono akan goncang perut ibu untuk kejut baby atau kacau baby.

1y ago

scan 2d boleh je sampai 40w.