mengira umur kandungan

hi...nak tanya kenapa bacaan minggu umur kandungan klinik swasta dgn kerajaan berbeza...klinik swasta ambik date hari terakhir saya period and kerajaan ambik date hari pertama sy period utk kali terakhir sblm lewat dtg period untuk estimate umur baby...kesannya klinik swasta bg tahu baby sy baru 9 minggu dan bila pergi kk doktor kata dh 10 minggu satu hari...

1 Balas

Nk thu umur bby nie pada period pertma kte dtg yg terakhir period tu btuL..Yg kk bt tu btul crenya