Perbezaan due date scan klinik kerajaan dan swasta

Sy mengandung anak pertama, Sy ingin bertanya kenapa bila scan di klinik swasta doc kata kiraan sy lambat 10hari, dan due sbnrnya adalah lebih kurang 12 april pd buku pink kk mengikut date last day first period, akan tetapi di klinik swasta datenya adlh 22 April. Yg mana satu kita perlu ikut rujukan ya?

1 Balas

Ikut date last period..yg scan tu ikut saiz baby. Maknanya baby kecik sikit..selagi tak lebih 2 minggu ok lg