Due bulan 9

Hi nak tanya kalau due bulan 9 dah boleh beli sabun dan lotion2 baby tak ? Sebab saye due awal bulan 9 tapi barang2 baby semue belum beli lagi.

22 Balas

Kalau saya, masuk bulan 5 ni saya nak start beli barang dah. Saya spread out kan bajet saya so tak rasa terbeban nak beli barang segedebuk. Bergantung kepada kewangan sis, u lebih tahu.

11mo ago

betul, sy ni sampai orang tanya tak excited ke nk dpt 1st baby sbb suami isteri dua2 mcm terlampau relax tak bersungguh nak beli brg baby. kami just prepare barang basic je mcm baju 11 helai, botol susu 3 (jenama numom), pampers genki, kain bedung 3 helai n car seat preloved di carousell. ni due bulan 8 baru start beli minyak telon, baby cot, cotsheet, etc; benda besar mcm stroller tu hold dulu tggu baby keluar sbb awal2 ni bukan berjalan pon.